-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Typická podzimní polévka, která vás prohřeje a skvěle chutná je právě ta dýňová. Dýně Hokkaidó je skvělou surovinou v kuchyni.
Zdravá dýňová polévka se semínky
Tato zdravá dýňová polévka se semínky je naprosto vynikající tip na rychlou večeři z jednoho hrnce, kterou máte do půl hodinky připravenou. Přidávám sice recept na 2 porce, ale dělám si občas polévku z celé dýně na více dnů.
Suroviny k přípravě dýňové polévky:
- 1/2 dýně Hokkaidó
- 100 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar (popř. voda)
- 1 rajče
- 2 lžíce zakysané smetany
- máslo
- kari nebo kurkuma
- dýňová semínka
- sůl & pepř
Vyzkoušejte uvařit ze zbylé dýně:
Directions
Navzdory mýtům není potřeba dýni Hokkaidó předpékat či loupat. Pouze ji očistěte, vykrojte ošklivá místa a poté ji vydlabejte. Vydlabanou dýni nakrájejte na kostičky. Uvidíte, že slupku v dýni nepoznáte a navíc je bohatá na vitamíny.
V hrnci si ma másle si zpěňte cibulku s česnekem a poté přidejte kousky nakrájené dýně a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem popř. vodou tak, aby bylo vše ponořené ve vodě. Nyní přidejte zhruba lžičku kari, sůl a pepř. Rajče si pokrájejte a po zhruba 8 minutách vaření jej také do polévky přidejte. Jakmile budou brambory měkké, tak můžete stáhnout plamen.
Conclusion
Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte do polévky zakysanou smetanu. Vše ještě jednou ochutnejte a v případě nutnosti přidejte sůl, pepř nebo kari. Pokud máte rádi semínka, tak si hrst opražte zprudka na suché pánvi a přidejte do polévky.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Zdravá dýňová polévka se semínky
Follow The Directions
Navzdory mýtům není potřeba dýni Hokkaidó předpékat či loupat. Pouze ji očistěte, vykrojte ošklivá místa a poté ji vydlabejte. Vydlabanou dýni nakrájejte na kostičky. Uvidíte, že slupku v dýni nepoznáte a navíc je bohatá na vitamíny.
V hrnci si ma másle si zpěňte cibulku s česnekem a poté přidejte kousky nakrájené dýně a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem popř. vodou tak, aby bylo vše ponořené ve vodě. Nyní přidejte zhruba lžičku kari, sůl a pepř. Rajče si pokrájejte a po zhruba 8 minutách vaření jej také do polévky přidejte. Jakmile budou brambory měkké, tak můžete stáhnout plamen.
Leave a Review